Үйлдвэрлэлийн түүхий эд материалыг хадгалах горим стандартын шаардлага хангаж буй эсэхэд хяналт тавьж, чанар, аюулгүй байдлыг хангах Бүтээгдэхүүний орц гарц, жорд хяналт тавих, гарч буй үл тохирлыг мөшгин илрүүлэх, залруулах арга хэмжээ авах Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн хяналтын журам, үйлдвэрийн дүрэмд заасан чиг үүргийн хамааралтай анхан шатны маягтуудыг хянаж бүртгэх Эрүүл ахуйн стандарт, технологийн дагуу үйлдвэрлэлийн хэвийн үйл ажиллагааг хангах; Шинэ бүтээгдэхүүний хөгжүүлэлтэд оролцох, хаяг шошго савлагаанд хяналт тавих Үйлдвэрлэлийн процесс, технологийн горим барин ажиллаж байгаа эсэхэд хяналт тавих, заавар зөвлөгөө өгөх, сайжруулах Хүнсний технологийн стандарт, журам мөрдөх, багийн гишүүдийг чадавхижуулах сургалт зохион байгуулах Ажлын байрны тодорхойлолтод заасан бусад чиг үүрэг