-Цехийн өдөр тутмын ажлыг тасалдуулахгүй, ажилтнуудыг удирдан зохион байгуулж, гүйцэтгэлийг хянах -Бүтээгдэхүүний түүхий эд дамжлага дундын чанар хяналтыг тавих, технологийн горимыг баримтлан ажиллах -Үйлдвэрлэлийн түүхий эд зарцуулалтын анхан шатны баримт бичгийг хөтлөх -Цехийн ажилтнуудын ирц, цаг бүртгэл, ХАБЭА-н чиглэлээр зааварчилгаа зөвлөлгөө өгөх
Мах махан бүтээгдэхүүнд мал эмнэлэг-ариун цэврийн үзлэг шинжилгээ хийх Мал эмнэлгийн цахим системийг дүрэм журмын дагуу хөтлөн явуулах Компанийн үндсэн түүхий эдийг хүлээн авч шинжилгээ хийх Махан бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн явцад эрүүл ахуйн чанарын хяналт тавих Ажлын байрны тодорхойлолтод заасан бусад чиг үүрэг
-Компанийн санхүүгийн тайлан балансыг СТОУС-ын дагуу хөтлөн явуулах, -Нягтлан бодох бүртгэлийн үйл ажиллагааг удирдан зохион байгуулж, нягтлан бодогч, нярав зэргийг удирдлагаар хангах, -Удирдлагыг шаардлагатай санхүүгийн тоон мэдээлэл тайлангаар хангах, тайлагнах
Нярав бэлэн бүтээгдэхүүнүүдийг хүлээн авч, боловсруулах Бэлэн бүтээгдэхүүний хадгалалт, хамгаалалтыг хариуцан ажиллах Бэлэн бүтээгдэхүүний чанар, стандартын дагуу байдалд анхаарах Бэлэн бүтээгдэхүүний тооцоолол, бүртгэлийг хийх Бүтээгдэхүүний захиалга, хүргэлтийн үйл ажиллагааг дэмжих Бэлэн бүтээгдэхүүний нөөцийг хянах, тооцоолох Бэлэн бүтээгдэхүүний мэдээллийг эзэмшиж, тайлагнах Бэлэн бүтээгдэхүүний хэрэглэгчдийн шаардлагыг хангах Бүтээгдэхүүний борлуулалт, маркетингийн үйл ажиллагаанд дэмжлэг үзүүлэх Бэлэн бүтээгдэхүүний тухай мэдээллийг шинэчлэх