Хоолны газрын үйл ажиллагааг удирдан зохион байгуулах; Хоолны жор, технологи боловсруулж мөрдүүлэх, технологийн карт боловсруулах, бүтээгдэхүүний амт, чанар, аюулгүй байдалд хяналт тавих; Хоолны амт чанарыг сайжруулах, аюулгүй байдлыг хангах зорилгоор хоолны үйлдвэрлэлийн тогооч, ажиллагсдын мэдээллээр тогтмол хангаж, сургалт зохион байгуулах; Хоол, бүтээгдэхүүнээс дээж авах, устгах үйл ажиллагаанд хяналт тавих, үйлчлүүлэгчдээс хоолны амт, чанартай холбоотой гарсан санал, гомдлыг судалж тухай бүр барагдуулж байх; Хоолны газарт ашиглагдаж буй тоног төхөөрөмж, багаж хэрэгслийн аюулгүй ажиллагаа, ариутгал, цэвэрлэгээний зааврыг боловсруулж ажлын байранд мөрдүүлэх;