Хүнсний үйлдвэрийн аль нэг дамжлага дээр ажиллана /бэлтгэх, зуурах, савлах гэх мэт/ Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу бусад чиг үүргийг гүйцэтгэнэ
Шинэ технологи боловсруулах, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлэх Шинээр гарсан болон шинэчлэгдсэн стандартуудыг мөрдөж ажиллах Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн туршилт, тэдгээрийн бичиг баримтын бүрдэл, бүртгэл хөтлөх Үйлдвэрлэлийн дамжлагын процесс, чанарт хяналт тавьж ажиллах Бүтээгдэхүүн үйлвэрлэх жор, орцын нормыг мөрдүүлэх, чанарын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх ажлыг Ерөнхий технологичийн зааврын дагуу хийж гүйцэтгэх Үйлдвэрлэлийн дамжлагад өөрчлөлт орох, түүхий эд материал шинэчлэгдэх тухай бүр жор орц, норм, технологийн заавар байгууллагын стандартад орох өөрчлөлтийг боловсруулах, бичиг баримтыг бүрдүүлэн баталгаажуулах
Бүтээгдэхүүний чанар, өнгө, амт үнэрт хяналт тавьж, үйлдвэрлэлээс гологдолгүй бүтээгдэхүүн гаргахад анхаарч ажиллах
ТЭМ, бэлэн болон хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүний физик, химийн шинжилгээг иж бүрэн хийж, MNS, БСТ, техникийн нөхцлийг зөрчсөн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн худалдаанд нийлүүлэхээс урьчилсан сэргийлж, стандартын шаардлага хангаагүй бэлэн бүтээгдэхүүнийг худалдааны байгууллагад шилжүүлэхгүй байх арга хэмжээ авах, үйлдвэрлэлийн дамжлагын хяналтыг сайжруулах, үйлдвэрлэлийг лабораторийн аргаар удирдан хэрэглэгчдийг чанартай бүтээгдэхүүнээр хангахад оршино.
Цехийн орчныг цэвэр цэмцгэр байдлаар хангах Хог хаягдлыг цэвэрлэх Ажлын байрны хамгаалалтын стандарт, дүрмийг мөрдөх Цехийн ажилтнуудтай хамтран ажиллах Ажлын байрны ажиллах нөхцлийг сайжруулахад туслах
Хүнсний аюулгүй байдлыг хангасан эрэлт ихтэй, уламжлалт технологи, амт чанараа хадгалсан эрүүл найдвартай хүнсээр хэрэглэгчдийг хангаж компанийн ашиг орлогыг нэмэгдүүлэх үүрэгтэй Байгууллагын хэрэгжүүлж буй ISO 22000 шаардлагын дагуу ажиллах, үйлдвэрлэлийн эрүүл ахуй зохистой дадал, ариун цэврийг хянаж, мөрдүүлэх. Үйлдвэрийн орчин нөхцөл, шат дамжлага бүрт эрүүл ахуй, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлыг хялбаршуулан нэвтрүүлэх заавар арга зүйг боловсруулан, сайжруулах. Хүнсний аюулгүй байдлыг хангах, эрүүл ахуйн сургалт, мэдээлэлээр хангах Хяналтыг хийж цаг тухайд нь гүйцэтгэх, мэдээлэх.