-Батлагдсан хуваарийн дагуу түүвэр тээж авч, сорилт шинжилгээ гүйцэтгэх, үйлдвэрлэлийн дамжлага дунд хяналт хийх. -Сорилт шинжилгээний үнэн бдоит, нэгдмэл байдлыг хангах. -ISO/IEC 17025 стандарт нэвтрүүлэх хэрэгжүүлэх хяналт тавих сайжруулах. -ISO/IEC 17025 стандартын баримт бичиг боловсруулах, бүртгэл хөтлөх. -Бүтээгдэхүүний чанар аюулгүй байдлын мэдээллийн сан бүрдүүлэх. -Сорилтын үр дүнгийн дотоод хяналтанд хамрагдах. -Тоног төхөөрөмж, хэмжих хэрэгслийн шалгалт тохируулга хийх. -Сар, улирал, жилийн тайлан гаргах. -Лабораторийн үйл ажиллагаанд шаардлагатай нөөцийг тодорхойлон жилд 1 удаа Лабораторийн бодис урвалж, шил сав, хэмжих хэрэгслийн нөөцийг гаргаж батлуулах.
Хүнсний үйлдвэрийн эрүүл ахуй, эмх цэгцийг хангуулах /Үүнд: Ажлын байрны шал, булан тохой, угаалгын хэсгүүдийн багаж хэрэгсэл, угаалга, цэвэрлэгээ/
Бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн төлөвлөгөөний дагуу ажлын байрны хөдөлмөрийн аюулгүй байдал болон тоног төхөөрөмжийн аюулгүй байдал, ажлын байрны эмх цэгц, хувийн эрүүл ахуй, бүтээгдэхүүний чанарын шаардлагыг хангаж ажиллана.
1. ХАБЭА-н холбогдох хууль, тогтоомж, дүрэм журмын хэрэгжилтийг хангах 2. Ажилтнуудыг аюулгүй ажиллах арга барил эзэмшүүлэх, сургах 3. ХАБЭА-н дүрэм журмыг нийт бие бүрэлдэхүүнээр чандлан мөрдүүлэх, тэдгээртэй холбоотой сургалтын хөтөлбөр, төлөвлөгөө боловсруулах 4. Шаардлагатай бичиг баримт бүрдүүлэх боловсруулах