Үйлчилгээний стандартын дагуу хэрэглэгчдэд үйлчлэх, зөвлөх, компанийн нүүр дүр төрх болон хэрэглэгчидэд үйлчилгээг үзүүлэх Салбарын өдөр тутмын борлуулалтын төлөвлөгөөний дагуу борлуулалтыг хийж, гүйцэтгэлийг хангах Салбар нэгжийн бараа өрөлтийг стандартын дагуу хийх, цэвэрлэгээ, үйлчилгээг чанартай хийх, Нээлт хаалтыг хийх, бараа хүлээн авах, буцаалт хийх, тайлан тооцоог гаргах
Хүнсний үйлдвэрт тухайн ээлжийг ахлан ажиллах Ээлжийн хуваарийг гаргах, өөрийн эрх мэдлийн хүрээнд тухайн ээлжийн хийх ажлыг Ээлжийн ажлаа аюулгүй гүйцэтгэхэд бэлтгэн ажил эхлэхийн өмнөх хурлыг үр дүнтэй, чанартай хийх эрэмбэлэн тохируулах Ээлжийн үед хамтрагч нартайгаа ажил үүргээ үр дүнтэй хүлээлцэхэд анхаарч, бүрэн оролцох Ахлах мэргэжилтнийхээ багт үр дүнтэй, идэвхи зүтгэлтэй гишүүн байх
Харилцагчид компанийн бүтээгдэхүүн үйлчилгээний талаар дэлгэрэнгүй мэдээлэл болон зөвлөгөө өгөх. Бүтээгдэхүүнээ борлуулах, худалдах, гэрээ байгуулах, захиалга авах. Борлуулалтыг төлөвлөх идэвхижүүлэх, зардал тооцох.
Компанийн маркетингийн стратегийг боловсруулах, хэрэгжүүлэх, хөгжүүлэх Бүтээгдэхүүний зах зээлийг шинжлэх, судлах, хүн ам зүйн судалгаа явуулах Компаний зах зээлд эзлэх байр, хувь хэмжээг нэмэгдүүлэх, боломжит худалдан авагчдыг татах, тэдгээрийг татах арга замыг эрэлхийлэх Борлуулалтын үйл ажиллагааанд мэргэжлийн зөвлөгөө өгөх, бүтээгдэхүүнээ сурталчлах, зах зээлд гаргахад мэргэжлийн зөвлөгөө өгөх Бүтээгдэхүүний байнгын худалдан авагчдыг нэмэгдүүлэх арга хэмжээ авах Зах зээлийг судлах, шинэ боломжит зах зээлийг эрж хайх Үнэ хямдарлын болон хүргэлтийн нөхцөл, борлуулалтыг урамшуулах журам, төсөв зардлыг оновчой болгох арга хэмжээ авч хэрэгжүүлэх
Борлуулалтын орлого, зарлагыг төлөвлөх үр ашгийг тооцоолж, тайлагнах. Өөрийн хариуцаж буй борлуулалтын цэгийн ажилтнуудын сарын борлуулалтын төлөвлөгөө гаргаж, гүйцэтгэлийг хянах. Борлуулалт, маркетингийн ажлыг дэмжин ажиллах. Салбар борлуулалтын цэгийн өдөр тутмын үйл ажиллагааг хэвийн явуулах, ажилтнуудын дүрэм журам стандарт хэрэгжүүлэлтийг хангуулж ажиллах, борлуулалтын цэгийн ажилтнуудыг сургах, удирдлагаар хангаж ажиллах. Харилцагч үйлчлүүлэгчийн гомдлыг шийдвэрлэх, харилцагч үйлчлүүлэгчидтэй харилцах асуудлыг хариуцах.
Захиалгыг технологийн дагуу хоолыг амттай, өнгө үзэмжтэй, түргэн шуурхай гаргах Батлагдсан технологийн дагуу амт чанартай, эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хоол гаргах ХАБЭАхуйн шаардлага, стандартыг чанд мөрдөж ажиллах Гал тогооны орчны эрүүл ахуйг дээл зэргээр хангах Ажлын байрны тодорхойлолтонд заасан ажил үүргийг гүйцэтгэнэ