Хүлэмжний өмч хөрөнгийн ашиглалт, хадгалалт, хамгаалалт, ажлын байрны тохижилт, хүлэмжний цэвэрлэгээ үйлчилгээний чанарт хяналт тавих. Хүлэмжний, ажилчдын үйл ажиллагаа хэвийн явуулахад шаардлагатай бараа, эд материал, хангалт, олголтыг хийх. Нягтлан бодох бүртгэлийн анхан шатны тооцоо бүртгэж хөтөлж, тайлан мэдээг тогтоосон хугацаанд гаргах. Борлуулалтанд ногоо гаргах, хөтлөлт, ангилалт хийх, савлагаа, цэвэрлэгээг хариуцах Байгууллагын эд хөрөнгө, тавилга, тоног төхөөрөмж, техник хэрэгслийн ашиглалт, хамгаалалтад хяналт тавьж ажиллах, эд хариуцагчийн бүртгэл, карт хөтлөх, коджуулах
Хүлэмжийн орчны арчилгааг тогтмол хийж, бордоо, рН болон EC-ийн түвшинг хянах Үр тариалах, суулгац тарих, ургамлын өвчин, хортон шавьжтай тэмцэх, ургамлын өсөлт хөгжилтийг хянах. Бүтээгдэхүүнийг хураах, цуглуулах, бүтээгдэхүүнийг савлах, хадгалахад туслах. Усны шинжилгээ хийх, таурыг угсрах, буулгах. Хөрсгүй тариалан, тариалангийн бүс нутагт аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандартыг дагаж мөрдөх. Ахлах агрономич, удирдлагын ерөнхий асуудлаар дэмжлэг үзүүлэх.
Байгууллагын зорилго зорилт, стратеги төлөвлөгөөнд нийцүүлэн бүтээгдэхүүнийг зөв төлөвлөх ангилах, идэвхжүүлэх Зах зээлийн судалгаа хийх, хэрэглэгчдийн зан төлөвт үндэслэн шинэ бүтээгдэхүүн/категори нэвтрүүлэх Бүтээгдэхүүн болон бүтээгдэхүүний ангиллуудыг хөгжүүлэх, сайжруулах Маркетинг, борлуулалт, ложистикийн багтай үр дүнтэй хамтран ажиллах