-Хүнсний үйлдвэрт Хүнсний аюулгүй байдлын стандартын хүрээнд мөрдөгдөж байгаа баримт ичигт хяналт тавих, хөтлөн явуулах -Компанийн дотоод хяналтыг удирдан явуулах -Бүтээгдэхүүний чанарт хөндлөнгийн хяналт тавих -Хэрэглэгчийн гомдол хүлээн авах, шийдвэрлэх, мөшгөлт хийх -Бэлэн бүтээгдэхүүний хяналт баталгаажилт, дагалдах баримт бичигт хяналт тавих -Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу бусад чиг үүрэг
- Технологи ажиллагааг мөрдөх, - Үйлдвэрлэлтэй холбоотой баримт бичиг боловсруулалтад оролцох, - Хяналтын бүртгэлүүд хөтлөх, - Үйлдвэрлэлийн тоо хэмжээ болон түүхий эдийн зарцуулалт хөтлөлт, хяналт хийх, - Албан тушаалын тодорхойлолтод заагдсан бусад үүрэг, даалгавар.
* Хүнсний үйлдвэрлэлийн онцлог, эрүүл ахуйн мэдлэг олгох сургалт, мэдээлэл, дадал суулгах үйлийг нийт ажилтнуудад хэвшүүлэн ажиллах, * Ажилтны эрүүл мэндийн үзлэг шинжилгээний хөтөлбөрийн дагуу төлөвлөгөөт ажлыг хэрэгжүүлэх, тайлан гаргах * Үйлдвэрлэлийн явцад эрүүл ахуйн стандартад хяналт тавьж аливаа эрсдлээс урьдчилан сэргийх арга хэмжээг авах хэрэгжүүлэх хяналт тавих * Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандарт, хууль тогтоомжийн дагуу журам заавар хөтөлбөр боловсруулах, хэрэгжүүлэх * Бэлэн болон түүхий бүтээгдэхүүн, бараа материалын хадгалалт, чанар, эрүүл ахуйн талаас хяналт тавих * Үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн заавар, ариутгал, ашиглалтын горимд хяналт тавих
- Бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлтийг ахлаж ажиллах - Шинэ нэр төрлийн бэнто хоол, бүтээгдэхүүн гаргах - Бүтээгдэхүүний чанарыг сайжруулах, хөгжүүлэлт хийх - Үйлдвэрлэж байгаа бүтээгдэхүүний амт, чанарт хяналт тавих - Хоолны үйлдвэрлэлийн хэсгийг удирдлагаар хангах