Ажлын байрны тодорхойлолтонд заагдсан ажил үүргийг гүйцэтгэх Рестораны үйл ажиллагаа, үйлчилгээг зохион байгуулах Өөрийн хариуцсан рестораны өдөр тутмын үйл ажиллагааг удирдах Үйлчилгээний ажилтнуудыг удирдах, чиглүүлэх, сургаж хөгжүүлэх Борлуулалт нэмэгдүүлэх, санал санаачлагатай байх
Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний чанар, эрүүл ахуйн үзүүлэлтийг тодорхойлох, үнэлгээ өгөх Хүнс үйлдвэрлэлд дэвшилтэт болон шинэ технологийг нэвтрүүлэх, удирдах, хяналт тавих Үйлдвэрлэлийн процессыг төслөх, бүтээгдэхүүний жор, технологи сэдэх, үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийг сонгох, ашиглах Туршилт, судалгаа явуулж шинэ бүтээгдэхүүн, үйлчилгээг хөгжүүлэх