Эмнэлгийн хоолны жор, тэжээллэг чанар, эрүүл мэндийн шаардлагыг хангасан хоол бэлтгэх Эмчилгээний хугацаанд өвчтөнүүдэд зориулсан хоолны меню боловсруулах Хоол бэлтгэх процессын стандарт, хяналтын системийг мөрдөх Хоолны түүхий эдийг хангах, хадгалах, бэлтгэх Хоолны бэлтгэл, үйлчилгээний орчны цэвэрлэгээ, ариутгал хийх Хоолны бэлтгэлд шаардлагатай тоног төхөөрөмжийг ашиглах Хоолны аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандартуудыг баримтлах
Барианы үйлчилгээний стандартуудыг дагаж мөрдөх Үйлчлүүлэгчдийн биеийн байдал, өвчний түүхийг хянах Барианы хугацаа, төрөл, аргыг тогтоож, үйлчлүүлэгчдэд мэдээллэх Барианы явцад үйлчлүүлэгчдийн тав тухыг хангах Барианы үед шаардлагатай эм, хэрэгслийг бэлтгэх Барианы дараах арчилгаа, зөвлөгөөг өгөх Барианы бүртгэл, тайланг хөтлөх Барианы үйлчилгээний чанарыг сайжруулахад хувь нэмэр оруулах
Эмчилгээний бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг хянах Нөөцийн эмзүйчийн үүргийг гүйцэтгэж, эмийн нөөцийг удирдах Эм, эмнэлгийн хэрэгслийн бүртгэлийг хөтлөх Эмчилгээний бүтээгдэхүүний нөөцийг судлах, шинжлэх Эмийн нөөцийн тооцоолол хийх Эмчилгээний бүтээгдэхүүний захиалгыг эм зүйн албаны даргад мэдэгдэх Эм, эмнэлгийн хэрэгслийн нөөцийн тайланг бэлтгэх Эм, эмнэлгийн хэрэгслийн чанарын хяналтыг хэрэгжүүлэх