Үйлдвэрлэлд дотоод хяналтын төлөвлөгөөг /сар, улирал, жилээр/ гарган батлуулж, хэрэгжүүлэх, хяналт тавих, тайлагнах; Эрүүл ахуйн стандартыг бариулж хяналт тавьж ажиллах, заавар зөвлөгөө өгөх, үнэлгээ дүгнэлт өгөх,тайлагнах; Хүнсний тухай хууль тогтоомж, үндсэн үүрэгт ажлын хүрээнд сургалт хөгжлийн төлөвлөгөө гаргаж, эрүүл ахуй чанар аюулгүй байдалд чиглэсэн сургалт зохион байгуулах,шинэ мэдлэг мэдээллээр тогтмол хангах; Олон улсын чанарын стандарт болон мэргэжлийн хяналтын газраас хэрэгжүүлж буй дүрэм журам, заавар зөвлөмж, тогтоол шийдвэрийг үйл ажиллагаандаа нэвтрүүлж ажиллах ТЭМ-с бэлэн бүтээгдэхүүн гарах бүх процесст хяналт тавьж ажиллах Үйлдвэр HACCP тогтолцоог хэрэгжүүлэж байгаа тул бага удирдан нэвтрүүлэх Ажлын байранд тавигдах шаардлага