- Хөдөлмөрийн эрүүл ахуйн стандартад нийцсэн ажлын байрны орчин бүрдүүлж ажиллах -ХАБЭА-н журам, заавар, хөтөлбөрийг хэрэгжүүлэх -Эрүүл ахуйн хяналт тавих, заавар зөвлөгөө өгөх -Эрсдлээс урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээ авах, хэрэгжүүлэх, хяналт тавих - Эрүүл ахуй, ариун цэвэр, анхан шатны тусламж үйлчилгээ үзүүлэх чиглэлээр сургалтын төлөвлөгөө, хөтөлбөр боловсруулж , сургалт зохион байгуулах -Ажилчдын эрүүл мэндийн шинжилгээнд тогтмол анхаарч зохион байгуулах - Бүх цех, нэгжийн цэвэрлэгээ, үйлчилгээ болон хүнсний аюулгүй байдлыг хангаж ажиллахад шаардлага тавьж, хяналт шалгалт хийх