Сувилахуйн тусламж, үйлчилгээг стандарт, удирдамжийн дагуу үзүүлэх, албан тушаалын тодорхойлолтонд заагдсан чиг үүргийн дагуу ажиллана.
Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний шаардлагатай бараа материал нөөцлөх, захиалах, бараа материалын үлдэгдэл, нөөцийн татан авалтын болон шаардлагаар гарсан материалын тооцоог гаргах, үйлдвэрлэлийн хэвийн үйл явцыг хянах, хоолыг технологийн гарцын дагуу хийж байгаад хяналт тавих, хадгалах, тээвэрлэх аргуудыг төлөвлөх, технологи карт боловсруулах
Байгууллагын нягтлан бодох бүртгэлийг Монгол улсын болон олон улсын бүртгэлийн стандарт болон холбогдох хууль тогтоомж, дүрэм журмын хүрээнд үнэн зөв хөтлөн явуулж холбогдох тайлан, балансыг хугацаанд нь гаргах, байгууллагын санхүүгийн өдөр тутмын үйл ажиллагаанд хяналт тавих, зохицуулалт хийх үүргүүдийг гүйцэтгэж ажиллана.
Төслүүд дээр судалгаа хийх Бараа материалын үр ашигт дүн шинжилгээ хийх Үйлчилгээний төрөл, шинээр нэвтрүүлэх үйлчилгээ дээр тооцоолол судалгаа хийх Санхүүгийн шинэчлэл хийгдэж буй программууды болон шинээр нэвтрүүлж буй програмуудыг нэвтрүүлэхэд оролцох Худалдан авалтын судалгаа хийх АБТ-нд заасан тодорхойлолтын дагуу