Хоол үйлдвэрлэлийн албаны бүхий л үйл ажиллагааг удирдан зохион байгуулах; Байгууллагын нэр хүнд, борлуулалтын төлөвлөгөөг биелүүлэх, нэмэгдүүлэхэд санал санаачилгатай ажилла; Түүхий эд, материалын хангалт, нийлүүлэлт, зарцуулалтад хяналт тавих замаар харилцагч нарын сэтгэл ханамжид нийцсэн, эрүүл чанартай хоолыг хүргэх; Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний чанар стандарт, горимыг ажилтнуудаар мөрдүүлэх, хяналт тавих;
Төлөвлөгөөт цэс болон захиалгын дагуу бүтээгдэхүүн /нарийн боов/ үйлдвэрлэж, үйлдвэрлэсэн бүтээгдэхүүний амт, чанар, өнгө үзэмжийг шалгаж үйлчилгээнд гаргах; Дараа өдрийн үйлдвэрлэлийн түүхий эд материалыг бэлдэх; Хувийн болон ажиллаж буй орчны эрүүл ахуй, цэвэрлэгээнд анхаарч ажиллах; Түүхий эд материалыг технологийн дагуу зөв зохистой хэрэглэх, стандарт өртгийн дагуу зарцуулалттай байх;
-Жижиг дэлгүүрүүдэд бараа бүтгээдэхүүн хүргэж өгөх -Борлуулалтын машин хариуцаж ажиллах -Ажлын байранд тодорхойлсны дагуу бусад чиг үүргийг хариуцан ажиллах
-Тодорхой бүсчлэлийн дагуу харилцагч / дэлгүүрүүдээр явж бүтээгдэхүүний захиалга авах - Одоогийн болон боломжит борлуулалтын сувгийг судалж, харилцагчийн тоог нэмэх - Борлуулалтыг идэвхжүүлэх, нэмэгдүүлэх тал дээр идэвх санаачилгатай ажиллах - Харилцагч дэлгүүрүүдийн барааны өрөлтийн стандартыг хангуулах -Өсөн дэвших бүрэн боломжтой